Biodynaaminen osteopatia


Tuntuuko siltä, että

  • stressi pilaa yöunesi
  • kehosi käy ylikierroksilla
  • vastustuskykysi on alhainen ja sairastelet usein

Biodynaaminen osteopatia on mainio hoitomuoto näihin vaivoihin sekä lisäämään terveyttä, elinvoimaisuutta, rentoutta ja tasapainoa kehoon.

Mitä on biodynaaminen osteopatia?

Biodynaaminen osteopatia on lempeä mutta tehokas hoitomuoto, jossa yksittäisiä vaivojakin hoidetaan aina kokonaisuuden kautta. Kun kokonaisuus toimii hyvin, useimmat yksittäiset vaivatkin helpottavat. 

Osteopatia toimii eri tavalla, kuin Burana, jonka vaikutuksen huomaa heti, mutta apu on lyhytkestoinen. Osteopatiassa ei hoideta oiretta vaan syitä oireiden takana. Siten tulokset näkyvät usein vasta toisen tai kolmannen hoitokerran jälkeen, mutta pysyvät pidempään, kuin oirehoidossa. Ethän siis odota ihmeparantumista heti ensikäynniltä. Tuloksia saadaksesi et myöskään tarvitse 10-kerran sarjakorttia vaan huomaat selkeän muutoksen parempaan 2-3 hoitokerran myötä.

Kenelle biodynaaminen osteopatia sopii?

Aikuisten lisäksi biodynaaminen osteopatia sopii lempeytensä vuoksi erityisen hyvin vauvoille ja lapsille sekä vanhuksille. Biodynaaminen osteopatia ei sovi rajua käsittelyä odottaville eikä ääriskeptikoille.

Taisin olla sellainen itse käydessäni ensimmäistä kertaa biodynaamisessa hoidossa. Hoidon jälkeen voin tosi paljon paremmin ja vaivani helpottivat – mutten mennyt uudestaan, koska olin niin hämmentynyt hoidon pehmeydestä. Skeptinen mieleni yliajoi sen, että kehoni voi paremmin, kuin aikoihin.

Biodynaamisessa hoidossa kehoa ei pakoteta mihinkään voimalla vaan kuullaan ja kunnioitetaan sen omaa tahtia ja tahtoa muutokseen. Hoidettavana ei tarvitse tehdä mitään vaan hoidon aikana voi hyvin ottaa vaikka pienet torkut tai jutella, jos siltä tuntuu.
Biodynaamisessa hoidossa kehoa ei pakoteta mihinkään voimalla vaan kuullaan ja kunnioitetaan sen omaa tahtia ja tahtoa muutokseen. Hoidettavana ei tarvitse tehdä mitään vaan hoidon aikana voi hyvin ottaa vaikka pienet torkut tai jutella, jos siltä tuntuu.

Milloin biodynaamiseen osteopatiaan?

Hoitoon on hyvä hakeutua silloin, kun 

  • omat keinot ja kotikonstit eivät enää riitä tilanteen helpottamiseen.

  • on sattunut isompi kolhu, vamma tai pään alueen isku

  • sairaudesta toipuminen kestää tavallista pidempään

Vaikkei kaikkea voi korjata, ei perusterveen ja hyvinvoivan kehon kuulu kärsiä vaivoista, kivusta ja jännityksestä. Meillä on monesti ajatus, että iän karttuessa keho huononee ja hyvinvointi heikkenee. Vaivat eivät kuitenkaan johdu iästä vaan siitä, ettei keho enää pysty toimimaan optimaalisesti niin kuin se on tarkoitettu. Kun vaivoja ja vastoinkäymisiä tulee tarpeeksi, ei keho enää pysty mukautumaan niihin.

Kaikki tiedämme, kuinka rakastuessa tai ollessamme todella onnellinen, kehokin kukoistaa. Vastaavasti huolten keskellä painiessamme keho tuntuu jyrän alle jääneeltä. Jatkuva kipu, jännittyneisyys ja vaivaisuus ei ole kehomme normaali tila yhtään sen enempää, kuin huolestuneisuuskaan. Useimpien vaivojen kanssa ei tarvitse oppia elämään vaan niille löytyy syynsä. Kun päästään oikean syyn äärelle, pääsee keho palautumaan takaisin normaaliin olotilaansa, minkä myötä myös vaiva helpottaa.

Ehkä tässä välissä on paikallaan esittäytyä:

Olen osteopaatti Matti Hokkanen. Ihmisenä ja osteopaattina olen herkkä, läsnäoleva ja syvällisesti kohtaava. Olen erikoistunut lasten ja aikuisten biodynaamiseen osteopatiaan. Hoidan myös raskaana olevia. Erityisosaamiseeni kuuluu hengitys-, trauma- ja tunnetyöskentely sekä terapeuttiset kohtaamistaidot. Ajattelen kehon, mielen ja tunteiden vaikuttavan toisiinsa. Siksi varaankin tapaamisiin aina aikaa myös keskustelulle ja tuntemiselle. Hoidossani en käytä nivelmanipulaatiota enkä edellytä päällysvaatteiden riisumista.

"Matti hoitaa ammattitaitoisesti ja sydämellisesti koko ihmistä. Niin oireita kuin oireiden syitä. Terveyttä vahvistaen ja tilanteen vaatimaa tekniikkaa apunaan käyttäen. Lämmin suositus!"

Henriika

Löydät minut:

Vastaanotto Espoo Tapiola

Harjuviita 12, Tapiola 02110, Espoo. n. 400m. Keilaniemen metroasemalta

Helsinki Kamppi (torstaisin)

Urho Kekkosen katu 8 C 33, 00100 Helsinki. Kampin kauppakeskuksen vieressä.

Aikuiset (60 min.)

75€

Lapset 0-18v. (50 min.)

65€

"Suosittelen lämpimästi! Alaselkä ongelmat alkoivat ratkeamaan välittömästi jo hoidon aikana. Ensimmäinen kivuton päivä pitkään aikaan. Matti on oikealla alalla ja helpotus alaselän alueella on huomattava! Kiitokset!"

Petro 53v.


Mietitkö ehkä osaanko olla avuksi juuri sinun tilanteessasi?

Kysy viestillä tai jätä soittopyyntö niin jutellaan tilanteestasi maksuttomalla 15 minuutin konsultaatiolla. Vastaan viestiisi tai soitan takaisin 24h sisällä.

"Hei Matti, haluan kiittää sinua ja toivottaa sinulle hyvää kesää. Voin sanoa, että avullasi koen saaneeni hermostoni tasapainoon ja toipuneeni vihdoin kolme vuotta kestäneestä long covidista, olen todella kiitollinen sinulle tämän kevään tapaamisista"

Petra 56v.

Pohditko kenties vielä

1. Miten biodynaaminen osteopatia toimii ja mihin se perustuu

Olen kirjoittanut aiheesta pidemmän blogikirjoituksen. Pääset lukemaan sen tästä: https://www.elonaalto.fi/l/biodynaaminenosteopatia/

2. Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Ihan aluksi pääset kertomaan rauhassa tilanteestasi. Tutustumisen lomassa kyselen tarkentavia kysymyksiä. Sen jälkeen siirrytään biodynaamiseen tutkimiseen ja hoitoon. Lopuksi on vielä aikaa kysymyksille ja jatko-ohjeille. Hoidossa ei tarvitse ottaa päällysvaatteita, joten voit pukeutua mielesi mukaan mukaviin vaatteisiin. 

3. Mitä hoidon jälkeen tulee ottaa huomioon?

Ideaalitilanteessa hoidon jälkeen on hyvä varata aikaa lepoon. Keho voi olla hoidon jälkeen tavallista väsyneempi. Hoidon myötä keho palautuu tilaan, jossa se voi alkaa paremmin hoitaa itse itseään. Vaikka hoito on lempeää, voi hoidon jälkeen vaivat jopa pahentua hetkellisesti. Tämä on normaalia ja menee lähes aina 1-2 päivässä ohi. Ethän siis säikähdä, jos keho ei voikaan paremmin heti hoidon jälkeen. 1-2 päivän jälkeen keho voi yleensä huomattavasti paremmin, kuin ennen hoitoa. Aina ensihoidon vaikutuksia ei toki juuri edes huomaa itse. Tämä johtuu siitä, että kokonaisuus tarvitsee saada ensin toimimaan paremmin ja vasta sitten keho saa mahdollisuuden käynnistää paranemisen. Biodynaamiseen osteopatiaan onkin hyvä varautua tulemaan keskimäärin n. 3 kertaa, jotta tilanne paranee merkittävästi.

4. Miten usein hoidossa tulee käydä

Kertahoidolla päästään aikuisten kanssa vain harvoin tilanteeseen, jossa kokonaisuus toimisi hyvin. Siihen, että kokonaisuus alkaa toimimaan hyvin, menee keskimäärin 3 kertaa tai 5 kertaa pitkään jatkuneissa kroonisemmissa vaivoissa. Hoidon jälkeen keho on muutoksen tilassa. Se hakee uutta tasapainoa ja hoitaa itseään hoidon jälkeenkin. Onkin hyvä jättää vähintään yksi viikko hoitojen väliin. Usein alkuvaiheessa, jos taukoa hoitojen välillä tulee pidempään, kuin 3 viikkoa, palataan joiltain osin takaisin kohti alkutilannetta. Hoidon alkuvaiheessa ideaali hoitoväli onkin 1-3 viikkoa eli keskimäärin 2 viikkoa. Kun kokonaisuus alkaa toimimaan hyvin, voi hoitojen välissä olla pidempiä taukoja. Kun vaivat ovat helpottaneet ja kokonaisuus toimii hyvin, ei  hoitoa ole välttämättä tarvetta jatkaa. Keskimäärin tällaiseen tilanteeseen menee 5 hoitokertaa. Toki olet tervetullut hoitoon halutessasi senkin jälkeen.

Kiitän sinua mielenkiinnostasi. Kenties nähdään vastaanotolla.